Canon EOS 400D + EF-S 17-85 IS, hodně radosti za dost peněz

Nejen prací je živ člověk, ale taky si musí dělat radost, že jo? Ne že bych měl radosti ze života nějak málo, to rozhodně ne. Mám nejlepší slečnu, takové moje sluníčko, kolo na kterém je radost jezdit, za měsíc se budeme stěhovat do vlastního bytu, prostě jen samé radosti. Ale ...
Při vybírání fotek z Turecka jsem se rozhod, že půjdu do zrcadlovky. Přece jen těm fotkám z kompaktu něco chybí.
Chvilku jsem vybíral mezi Nikon D40x a Canon EOS 400D
u obou v kitu se základním objektivem. Vyhrál druhý jmenovaný a tím jsem začal řešit další otázku kde koupit?
Seznam mi našel jednu z nejnižších cen ve Foto Škoda. Spojeno s dobrou zkušeností z minulých nákupů, nebyl důvod tam nezajít.
Hned se nás ujal milý personál, vše ochotně vysvětlil a dal k dispozici k vyzkoušení. To nakonec rozhodlo, že jsem si odnesl místo základního kitu a druhým "levným" teleobjektivem, Canon EOS 400D + EF-S 17-85 IS. Když se k tomu připočetla 4GB pamět, vyšla z toho celkem pěkná, před návštěvou obchodu, celkem nečekaná částka. Ale jak říkal prodavač, u zrcadlovky fotky dělá objektiv. V mém případě i cenou ...
Posted by Picasa

Komentáře

  1. Přidám ti prvním komentářem tady k těm radostem další - pocit, že tvoje zápisky taky někdo čte :-)

    Jinak pěkná hračka, taky jsem dospěl k názoru, že s automatem skutečně zajímavou fotku neuděláš, ale ke koupi něčeho takového mi (kromě peněz) chyběla vždycky odvaha, jestli bych pak tu mašinku dostatečně využil. Tak doufám, že tobě se to povede.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za další radost... Dnes se fakt daří. Slavie vyhrála svůj první zápas v Lize mistrů a k tomu tu mám první komentář.
    No příště zkusím napsat pro změnu něco o trápeních a starostech s diplomkou.

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, jo, Slávie mě taky dneska potěšila - velkou část druhýho poločasu to dokonce vypadalo jako fotbal z LM ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Foťáček pěknej, ale taky bych měl strach, jestli bych ho využil - po diplomce snad jo ;)
    Jinak vás ale nepotěšim - SPARTA SPARTA! :D

    OdpovědětVymazat
  5. Promiň, ale se Spartou to snad nemyslíš vážně. Jako možná mají lepší stadion, větší rozpočet, hezčí dresy a nevím co ještě, ale chovat se neumí.
    To si raději pustím Ivánku kamaráde, kde předvádí kvalitní klauni a neplivou na své okolí.

    Zrcadlovka pro mě není o využití, to by byla asi nejhorší investice co se návratnosti týče, kterou jsem kdy udělal. Je to o radosti z focení a radosti vlastně vůbec :-). Jinak je to celkem macík, komplet tělo, objektiv a baterie váží 1,1 kg.

    OdpovědětVymazat
  6. No já měl na mysli jen fotbal...
    Ale beztak je to všechno stejná pakáž...pamatuju, jak na mě Horváth mával z billboardu ve Slávistickym dresu :)

    OdpovědětVymazat
  7. ano,ano souhlas misaku,taky jsem si udelal radost a zakoupil canonek 30D,ted shanim objektiv,protoze fotit na nem se starum kitakem je skoro hrich :-) udelals lip zes vzal tenhle objektiv a ne 2 shity,ale necet jsem na nej uplne nejlepsi recenze.ja si vybral jasnyho favorita,kterej neni o moc drazsi (pokud ho clovek nekupuje v CR :-) 17-40 f4 L.zatim ciao

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky