ing. Mišák (1989 - 2008)

Ano, je to tak. Po 18,5 letech jsem dokončil školu. Kamarád "Dědek" toto období výstižně nazval jako "20 let zavřenejch v kriminále". Trochu má pravdu, ale osobně to nevidím tak černě. Každá škola, ať střední, nebo vysoká, byla hlavně o příležitostech. Poznal jsem spoustu nových kamarádů, dostal jsem se na zajímavá místa a také díky škole mám výbornou práci.

Jaké studium vlastně bylo? Sportovní komentátor by první třetinu (mého života) mohl popsat asi následně: Je rok 1989 a malý Mišák nesměle přijíždí k úvodnímu buly. A je rozehráno. Hra je zatím opatrná, občasné výpady do útočné třetiny v matematice zatím nevedou ke gólu. Zato obrana musí v češtině hasit velké problémy. Za pomoci tréninkových diktátů dochází k občasnému zlepšení, ale hra je stále velice neklidné. Na lepší časy se začne blýskat po 5 letech kdy je Mišák draftován na Prosek do matematické třídy. Tam se pomalu rozehrává do dobré útočné formy v matematice, ale o to horší jsou obrané zákroky při češtině. Po dvou letech kdy je češtinářkou nucen hrát v bráně pouští jeden gól za druhým. Pokud se však mohl projevit v útoku, byl k nezastavení. A tak došlo k přestupu na přírodovědný Gympl.

Bohužel přestup byl doprovázen smutným úmrtím milované maminky. Za pomoci osobního trenéra táty, nových kamarádů (hlavně Páji) a sportu se přes tuto tragédii celkem rychle dostal. Po vlažnějším začátku se Mišák dostává do vyladěné matematické formy a začíná toužit po přestupu do elitního klubu. Hvězdný přestup se uskutečňuje po 3 letech na Gymlu z prváku rovnou do druháku na SPSE V Úžlabině. Velkou roli v přestupu hraje osobní trenér a hráčův manager v osobě táty. Pomáhá s učením na rozdílové zkoušky a dojednává podmínky kontraktu. Hráč je velice dobře přijat do kádru a stává se jednou z opor týmu. V prvním útoku hraje společně s Augim a Frantou. Společně s týmem se dere tabulkou vzhůru. Jistě také k velké pohodě přispívá Mišákova vážná známost se Zuzkou. Po konci základní části (maturitě) je tým na prvním místě. Celý útok přechází na ČVUT FEL hrát play off. Útok je doplněn o spoustu hráčů zvučných jmen jako je Bruxy, Tůmič, Max, Miloš, Tomáš Uko a spoustu dalších. Tento tým se postupně dostává přes všechny soupeře a zaslouženě získává inženýrský titul a trofej pro vítěze.
Oslavy tituly probíhají téměř nepřetržitě již 6 dní. Když už to vypadalo na konec oslav a začátek pracovního týdne, přivezl mi robot Kadla trofej pro vítěze (viz. fotky) a oslavy pokračují...


Po ročním hostování při studiu se stávám členem základní sestavy allstar Alwil Software týmu. Takže teď už zvládnout jen 2/3 a je po všem. Úplně na závěr chci poděkovat spoluhráčům za výborně odehraný zápas, trenérům za vedení, soupeřům za důstojný protějšek, rodině, kolegům z práce a vlastně úplně všem za podporu. Bez Vás všech by se mi to nikdy nepovedlo.

Komentáře

  1. A ještě jsem zapomněl napsat, že všem děkuji za gratulace ke státnicím. Takže: Děkuji Vám všem!

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný pěkný, nechceš si dát ještě přihlášku na žurnalistiku? :)

    OdpovědětVymazat
  3. No zatím o tom neuvažuji :-). Velcí umělci tvořili většinou pod vlivem a tohle byl stejný případ... Obávám se, že jako střízlivý žurnalista bych se asi neuživil

    OdpovědětVymazat
  4. Navíc ještě šíříš velmi zavádějící informace...

    Centr tvého hvězdného útoku (čti já) bohužel díky hostování trofej pro vítěze zatím nevlastní a k jejímu získání mu kromě dobytí vrcholku Mt. Everestu schází ještě vyhrát souboj s Muhammedem Alim (alias Prof. Ing. D. Zlo, Csc).

    S pozdravem,
    Kancelář pro uvádění věcí na pravou míru

    OdpovědětVymazat
  5. Ty takový Mike Tyson, hvězda první třídy, s Muhammedem Alim zamáváš raz-dva. Na Mt. Everest natrénujme za 3 týdny na horách a trofej pro vítěze máš prakticky v kapse... A hlavně hostování tě určitě posílilo, minimálně tedy nezabilo a vo tom to je.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky