Alfa Romeo 156 vs. Volvo V40

Před rokem jsem od kamaráda Vaška koupil své vůbec první auto. Za ten rok jsme si užili spoustu legrace, ale i problémů. Ujelo s námi 6000 km, ale občas nechtělo startovat, teče z něj olej a benzín do něj někdy nejde nalít. Tím autem je Seat Ibiza z roku 1990. Velkou výhodou je levné povinné ručení a provozní náklady, protože obsah motoru je 903 cm3. Nevýhoda je, že auto zas moc nejede. Každopádně na "vyježdění" a jízdu po Praze ideální. Poslední měsíc jsem (jsme se Zuzkou) vybírali jeho nástupce.
Rozum říkal Volvo V40, ale srdce Alfa Romeo 156. Téměř na 100% jsem byl rozhodnutý pro Volvo V40. Přeci jen je spolehlivější a lépe se dovnitř vejdou kola. Mluvil jsem o tom s kamarády a všichni říkali, že je to dobrá volba. Ale také jsem párkrát zaslechl, ať si teď koupím auto pro radost, příští bude pro rodinu.
Pak mi Zuzka poslala odkaz na Alfu Romeo 156 se slovy: "šéf nám našel auto". A byla to láska na první pohled. Následoval telefonát s prodejcem a výlet se Zuzitaťkou a Zuzkou 20 km za Prahu. Na místě 15 min prohlídka, krátká zkušební jízda a celý natěšený zpátky domů. Za dva dny již vybaven kapříky (tentokrát s mým taťkou a Zuzkou) sepsat smlouvu a odvést si auto. Pocity z prvního svezení jsou nádherné. Motor 2.0 TWIN SPARK se 114 kW dělá z auta malou raketu a zvuk je s trochou fantazie podobný formuli. Přiznám se, že to až nahání strach.

Komentáře

  1. jojo pekna karka,klasika v cerveny za tu cenu parada, jen asi to povinny nebude levny ne ? a pak jsem si taky rikal kam das kolo.... ????
    tak ja si koupim to volvo a budem si je pucovat :-DDD

    OdpovědětVymazat
  2. No povinný zatím nemám, ale je to celkem pálka... Kolo jsem dovnitř zatím nesoukal, ale když se pojede ve dvou, tak se daj sklopit zadní sedačky a 2 kola se tam snad vlezou. Úplně malý auto to není. Do Volva jdi :-), rad se svezu...

    OdpovědětVymazat
  3. Aaaaa, pan si koupil zihadlo ;) Njn, to ja budu do smrti jezdit asi MHDckem a nebo na kole ;) Ale je fakt, ze mate vkus!!!

    OdpovědětVymazat
  4. No Zuzka prej vkus ma, jinak by si me nevybrala prej :-). Kazdopadne jezdi krasne, ale na kolo rozhodne nezanevru.

    OdpovědětVymazat
  5. Blahopreju k nakupu auta. Puvodne jsem na tyhle stranky zavital, kdyz jsem hledal nejaky materialy na FEL, ale tohle jsem si taky rad precetl :)
    Tak preju at dlouho jezdi a hlavne se nevykaslat na vymeny oleje, na coz jsou Alfice haklivy :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, snad si nasel ke skole neco uzitecneho... Alfice je prave ted v servisu a mimo jine meni i Olej. Nevim kdo a jak s ni jezdil prede mnou, ale radeji sem nechal auto cele prohlednout. Trochu se bojim co vse najdou a kolik nakonec vysolim. preci jen je to rocnik 98.

    OdpovědětVymazat
  7. K tomu se da pristoupit obecne dvema zpusoby:
    1) vse udrzovat v nejlepsim stavu, coz stoji moooc penez
    2) opravovat jen to nejnutnejsi. Pak podle toho Fiaty a Alfy vypadaj. Sam mam F. Bravu 97' :)
    Jinak jsem na tyhle stranky dnes narazil znovu, kdyz jsem hledal uplne neco jinyho. Vsechna cest, asi mas dobrej pagerank na googlu :)

    OdpovědětVymazat
  8. Hustě Míšáááá :o) Dobrý drandítko. Taky bych něco takového chtěl. Ale nejsou kapříci. Hlavně si dávej pozor prosim Tě, ať se někde nenecháš unést tim výkonem a nenaboř to... Ale jinak krása. Přeju spoustu najetých kilometrů.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky