Ischgl 2010, MTB radovánky

Týden v Ischglu je za námi, tak se chci s vámi podělit o zážitky a dojmy z tohoto střediska. Z Prahy do Ischglu je to 650 km po dálnici, což se dá přes noc hravě zvládnout. Další možnost je jet z Mnichova přímo na jih přes Garmisch-Partenkirchen, cesta je o 75 km kratší, ale časově vychází stejně a musí se přejet průsmyk před Landeckem.

Byli jsme ubytováni v úplně novém pensionu Wel.com za příjemných 88 euro pokoj / noc. Pension je na samotném okraji Ischglu, hned u příjezdové cesty. Do centra města k lanovce je to 5 km lehce do kopce podél vody, což se na kole v pohodě dá a alespoň jsme se po ránu probrali.
Možností na ježdění je tu mega moc. Vybere se opravdu každý... silničkáři, XC, Allmountains, FR. Naše veselá partička to pojala mezi XC a  Allmountains. Určitě se vyplatí koupit "Silvretta card" za 49 euro na 7 dní. Platí na všechny lanovky v oblasti a vstup do bazénu. Pokud chcete lanovky a hlavně singltreky využít naplno, je Full nutností 120 - 150 mm zdvihu ideální.
Trasy jsou poměrně dobře značené, jednak u lanovky dávají mapku oblasti, tak knížečku se seznamem tras. Jak jsem psal je opravdu z čeho vybírat, za týden jsem zdaleka vše neprojeli. Můj subjektivní dojem je, že v oblasti je víc bikerů, než pěších turistů. Pokud bude možnost, rád se sem vrátím ať v létě nebo zimě. Toto středisko můžu jen doporučit.
Nebudu psát o jednotlivých trasách co jsme jeli, spíš si prohlédněte fotky a trasy.

Fotky na Picase: Ischgl 2010, MTB radovánky
Trasy: XC na rozjezd k prehrade, Ischgl trasa 17 a 23, Samnaun, Jamtal, Prusmyk u Piz Val Gronda, XC Prehrady, Singltrek ráj

Komentáře

Oblíbené příspěvky