Tamron 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD


Poslední 3 měsíce prohlížím fotky na Flickeru skupiny Tamron 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD Users Group a obdivuji fotky kolegy CoolMcFlash. Tyto fotky mě přesvědčili, že je to parádní objektiv a musím ho mít... tak jsem si tento Tamron před necelým týdnem šel do Aaronu vyzkoušet a teď ho mám doma.

Znám několik lidi, kteří si takovýto zoom nedokážou vynachválit. I když ve všech případech se jedná o Canon 18-200, nikoliv o Tamron. Přečetl jsem dost recenzí, abych nadšení z fotek na Flickeru podpořil objektivním hodnocení. Velice podrobná recenze je "Tamron AF 18-270mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD Interchangeable Lens Review" na ePHOTOzine, vyčerpávající srovnání Megatest ultrazoomových objektivů na DigiManii. V obou článcích vychází tento Tamron velice slušně.
Na druhou stranu mě hodně kamarádů před objektivem s velkým rozsahem zoomu varovalo, stejně tak fotograf Onřej Neff na svém blogu. Na následujícím videu je "zábavná" recenze tohoto nudného "objektivu". Doporučuji ke shlédnutí, schválně kolik z vás v čase 2:32 klikne vpravo :-)



Galerie na dpreview.com také stojí za shlédnutí a konečně pár mých fotek na picase. Ukazoval jsem je kolegovy, zkušenému fotografovi, který "nepovedenost" některých fotek přikládá spíš mému (automatickému) chybnému nastavení clony/času/ISO. Tak tyto fotky berte s rezervou.



Moje hodnocení

... je zatím velice rozporuplné. Po nadšení z koupě něčeho nového, začalo první testovací focení. Fotky se mi subjektivně nelíbí tak jako z dosavadního dua Canon 17-85 & Canon 70-300. Vzal jsem tedy stativ a nafotil několik fotek pracovního stolu, abych mohl jednoduše porovnávat. Chtěl jsem je sem postnout, ale aby porovnání bylo alespoň trochu použitelné, tak je s tím strašné s***í a proto je sem zatím nedám. Mým závěrem je, že objektiv nekreslí zaostřené body tak detailně. Na druhou stranu rozsah zoomu je jedinečný, k tomu příjemně malá velikost a je z toho ideální objektiv na cestování. Takže vzít si ho na dovolenou, nebo ne? Nebylo to lehké rozhodování a nevím jestli jsem se rozhodl správně. Objektiv jsem půjčil na otestování kamarádovi, na dovolenou beru osvědčené sklo...

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky