Week of Life

"Život na planetě Zemi očima jejích obyvatel" je moto projektu weekoflife.com (WOL) o kterém úplně tak psát nechci. Jen krátce o co jde. Jedná se o dokumentární projekt kam přes web nahráváte fotky, ostatní na ně asi koukají a bodují. Projekt jsem znal z časopisu FotoVideo, kde každý měsíc vycházel výběr fotek nějakého autora, který fotky nahrával dost dlouho a dost dobře. Celkem mě lákalo se do projektu zapojit, ale měl jsem několik ALE.

Nejvíc fotek z nejrůznějších míst udělám mobilem. Přestože mám doma zrcadlovku a kompakt, tak jsou prostě doma a né v kapse u kalhot pořád se mnou. S tím souvisí kvalita fotek, prostě na nějaké extra vystavování to není. Pořád ve mě hryzal "WOL originál". Na stránkách jsem se registroval a čekal a čekal a nic. Formulář pro nahrání fotek mě dlouho odrazoval až odradil úplně. V době kdy je možné fotku z mobilu sdílet jedním gestem mě technické provedení WOL jako takového nenadchlo. Žádná nativní apka pro Android, prostě nic.
Pomatuji si na TEDtalk video, které teď bohužel nemůžu najít. Bylo o tom ať přestaneme věci odkládat kvůli falešným výmluvám a začneme hned. Hned s něčím malým, co denně zabere pár minut. Video jsem viděl ještě jednou na hodině angličtiny, kde jsme se o něm dál bavili. Na otázku zda chci s něčím začít jsem odpověděl WOL. Znovu jsem koukal na stránky a pořád ten formulář... tak jsem si to udělal po svém https://plus.google.com/s/%23weekoflife. Picasa (Google+) byla jasná volba, protože pro "zrcadlovkové" fotky ji používám léta, nic jiného mě ani nenapadlo. Pravidelně většinou s pár denním až pár týdenním zpoždění sdílím fotky s tagem #weekoflife.
Pro mě není WOL o webu weekoflife.com, ale o nápadu. Bavil jsem se s fotografem (zdravím +Jan Čiverný) a ten mi poradil že si vlastně dělám fotodeník. A má pravdu, teď ním právě "listuji"... a nekončím.





























Komentáře

  1. You can provide this link to your friends, household, lecturers, 카지노사이트 co-workers or use it your self later on. Just paste the link in your browser can go the URL and we are going to mechanically arrange the wheel. You can select to remove it from the wheel by utilizing the 'Remove' button.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky