Kaprun freeride 2011

Nejlepší hory za posledních pár let! Asi rok nám trvalo, než naše veselá partička našla volný víkend. Nakonec se povedlo a ve čtvrtek po práci jsme vyrazili směr Kaprun, pěkně po dálnici přes Rozvadov a Mnichov. Přiznám se, že jsem se (ne)těšil, protože předpověď slibovala krutý počasí v podobě deště a větru. Naštěstí vše bylo jinak.
Celou cestu sice pršelo, což nebylo moc příjemný, ale Honza to dal na pohodu a o půlnoci jsme už bydleli. Zatím co dole pršelo, od 1500+ metrů výškových sněžilo a to moc hodně. Pro nás pět snowboarďáků to byl ráj. Kitsteinhorn v porovnání s francouzskými středisky je prcek, ale rozhodně má co nabídnout. V propagačních materiálech se chlubí, že se jedná o jednu z největších freeridových oblastí v Alpách. Je pravda, že ve volném terénu je vyznačeno 5 freeride tras, ale i tak je to celkem odvážné tvrzení. Každopádně jsme měli ohromný štěstí na počasí. V pátek i v sobotu dost sněžilo a tak jsme prašanovali co to šlo. Za značení jsme byli dost vděčný, přeci jen nebylo zas tak skvěle vidět a skal(k)y byly všude kolem. Konečně jsme pořádně využili naše helmy a páteřáky :-).
V pátek Honza utrhl malou lavinku těsně přede mnou, asi tak 7 metrů široké pole, jela 30 metrů brala stromy, zvířata a středně velké domy... no dobře, teď trochu přeháním :-), každopádně to byl hodně silný zážitek. V sobotu Honza omylem dropnul 5ti metrovou skalu, celkem respekt... A jak se říká: "to nejlepší na konec!". V neděli nás a tisíce dalších lidí probudilo azuro. Takže skvělý freeride jako předchozí dva dny a navíc k tomu skvělá viditelnost, blbnutí ve snowparku a opalovačka.
Jaké jsou v Kaprunu sjezdovky nebyl čas zjistit, ale když napadne jako se poštěstilo nám, tak freeride je boží. Určitě koukněte na oficiální videa, moje video a fotky.



Komentáře

Oblíbené příspěvky