Národní parky USA - parky v Utahu a zpět do Las Vegas (2. týden)

Druhý ze tří článků (když nepočítám přehled na úvod) o naší cestě po Národních parcích na západním pobřeží USA.

Slickrock trail, Moab
Konečně Moab a vysněný Slickrock trail! Kola půjčujeme v Chile Pepper Bike Shop, nakládáme je do auta a šplháme do hor do "speciální rekreační oblasti" (platí se extra vstup). Před námi je 18 km dlouhý okruh vedoucí jen a pouze po červené hladké skále. Těžko říct jestli je líp ve Whistleru, nebo v Moabu, oboje je jedinečné a jsem šťastný, že jsem zažil oboje.
Canyonlands NP, Mesa arch 
Druhý den v Moabu i když máme ještě půjčená kola (moje chyba v plánování), tak je ráno vracíme a vyrážíme do Canyonlands NP (konkrétně Island in the Sky). Zas úplně něco jiného, dvou-poschoďový kaňon a vy jste na horním okraji. Pohled na White rim je úžasný. Udělali jsme tu několik treků (Green river, Mesa arch, ...). a odpoledne se přesouváme do Arches NP. Snažíme se objet vše, ale času je málo. K nejfotogeničtějšímu oblouku Delicious Arch přicházíme proti davu lidí, který jde právě dolů. Je noc a tma jak v ... noci. Cesta za světla čelovek je žůžo dobrodrůžo. Doporučujeme každému pro utužení vztahu :-).

Po třetí noci v Moabu razíme zas o dům park dále. Na ředě je Capitol Reef NP. Spousta lidí tu vůbec nezastavuje, protože přes tento park je nejrychlejší cesta do "Brycu", který je přeci jen o dost kouzelnější. My zastavujeme u starodávných rytin asi ve 100 metrové skále a dlouho je nemůžeme najít (jsou téměř dole). Děláme si piknik kousek od návštěvnického centra a smějeme se ceduli "nekrmit jeleny" a za chvilku jsme je tam měli. Toť asi největší zážitek z parku.
Bryce canyon NP
Týž den kousek po západu slunce přijíždíme do kempu těsně před Bryce Canyon NP (státní jsme nestihli zamluvit, soukromý sice je 2x dražší, zato několikrát stísněnější). Brzy ráno vstáváme (jsme 2500 m.n.m a je kolem 0°C) a jdeme vystát frontu na "Full Moon Hikes" (procházka do nitra kaňonu s Rangerem při svitu měsíce). Lístky dostáváme s varováním, že bude zima, sněžit a nejspíš se celá akce stejně neuskuteční. Kupujeme kafe na zahřátí a jedeme na konec parku na nejvyšší bod Rainbow point (skoro 2800). Trek však děláme v srdci kaňonu, spojujeme Queens garden Trail, Peekaboo Loop, Navajo loop. Procházka se nekoná a my jdeme spát s slepicemi medvědy, tentokrát ve státním kempu.
Zion NP, Angels Landing trail
Brzy ráno balíme a uháníme do Zion NP. Před vstupním tunelem je vyhlídka, tak na ni jdeme (nestojí za to). Chceme jít The Narrows trail (kaňonem proti proudu řeky Virgin). Je velký průtok a tak je trail zavřený. Bez váhání se rozhodujeme pro Angels Landing trail. Cesta ze dna kaňonu na vrchol je ke konci značně morálová. Obdivuji Zuzku, jak to krásně zvládá. Po tomto adrenalinovém treku si dáváme procházku Riverside walk na uklidněnou. Spíme asi 50 km za parkem v prvním větším městě.
Las Vegas
Do Las Vegas (LV) to jsou 2 hodiny cesty přes Arizonu. Chceme se stavit ve Valley of Fire, ale dost prší, tak na to kašlem. Před polednem přijíždíme do hotelu Circus Circus ve východní části Stripu. Vyrážíme na procházku městem, ale zastavuje nás první Ross "dress for less" a propadáme nákupním šílenství. Druhý den v LV věnujeme důkladné prohlídce Stripu. Prolézáme téměř všechna Casina/hotely. Končíme pozdě večer, tak prodlužujeme pobyt v hotelu o další noc.

GPS tracklogy našich treků

Komentáře

Oblíbené příspěvky